Vaarallisen jätteen kiertävä keräys Ahlaisissa lauantaina 21.5. klo 14:00-14:45

Vaarallisen jätteen keräys toteutetaan joka keväiseen tapaan kiertävän keräyksen muodossa eri puolilla Poria. Ahlaisiin keräysauto saapuu lauantaina 21.5. klo 14. Keräyspiste on Ahlaisten koulun pysäköintipaikalla.

Vaaralliseksi jätteeksi luokitellaan

  • maalit, lakat ja liuottimet;
  • öljyt ja muut ajoneuvojen nesteet;
  • kemikaalit, joissa on varoitusmerkki;
  • ajoneuvojen akut.

Nämä on nyt mahdollista tuoda keräyspisteeseen. Vaarallisia jätteitä ovat myös lääkkeet, jotka on palautettava apteekkiin, sekä paristot ja pienakut, jotka viedään sitä varten mm. kaupoissa oleviin keräyspisteisiin.

Nyt on siis sopiva hetki koluta nurkat puhtaaksi keräykseen kuuluvista jättteistä, joita tiettenkään ei ole tolkullista laittaa muuhun jätekierrätykseen. Jos homma ei hoidu nyt, niin vaarallisesta jätteestä pääsee eroon myös viemällä se pysyviin keräyspisteisiin, joita Porissa ovat:

  • Porin kierrätyskeskus, Savipajakatu 8, ma, ke 9-18, ti, to 9-16, pe 9-14;
  • Hangassuon jätekeskus, Raumantie 980, Luvia ma 7-21, ti-pe 7-18;
  • Noormarkku, Rauhalammintie 2 (Shellin piha), parittomien kuukausien 1. lauantai kello 10-13 (mikäli 1. lauantai on pyhäpäivä, siirtyy vastaanotto seuraavaan lauantaihin), vuonna 2022: 8.1., 5.3., 7.5., 2.7., 3.9. ja 12.11;
  • Lavia, jätevedenpuhdistamo, Viittatie 10; Kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanottoaika Lavian puhdistamolla on joka kuukauden toinen maanantai klo 14–17. Paikalla on keräysauto.

Jollei lauantain Ahlasii, ni sit noihi muihi paikkoihi, ko ne o auki. Niihi o kuiteski matkaa jonku verra enemmä.