Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ahlaisten kyläyhdistyksen kevätkokous siirtyy myöhempään ajankohtaan!

24. maaliskuuta klo 19:00 - 20:00

Valtioneuvoston suosituksia noudattaen kokous on päätetty siirtää myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

— alkuperäinen ilmoitus —

Kevätkokous Putajalla klo 19 alkaen. Esillä ovat sääntömääräiset asiat (tilit ja toiminta 2019) sekä asiakohta Ahlaisten kotiseutuyhdistyksen yhdistymisestä toimikuntana Ahlaisten kyläyhdistykseen. Toimintakertomus on alla. Tilinpäätös ja siihen liittyvä muu aineisto on saatavilla kokouksessa.

Toimintakertomus: 

Toimintakertomus 1.1. – 31.12.2019

YLEISTÄ

Ahlaisten kyläyhdistyksen toiminta vuoden 2019 aikana on painottunut Alakylän ja Ylikylän asukkaiden elinolosuhteiden säilymiseen ja viihtyvyyden parantamiseen. Yhdistys on tehnyt yhteistyötä kylien eri toimijoiden kanssa ja sen kautta on hoidettu edunvalvontaa eri viranomaistahoihin, Porin kaupunkiin ja tiehallintoon. Asioina olivat mm. teiden kunto, kaavoituksen tilanne Lammin tuulivoimapuiston kaava-asiassa, kotisivujen uusiminen sekä Sote -uudistuksen seuraaminen alueellamme.
Vanha-Putajan vuokrausta on jatkettu, käyttäjinä lähinnä kylän muut yhdistykset.

HALLINTO

Ahlaisten Kyläyhdistys ry hallitus:

Reino Leppiniemi puheenjohtaja
Pidetty ja arvostettu puheenjohtajamme menehtyi 14.9.2019.

Ari Etelätalo varalla
Aki Gröndahl varapuheenjohtaja

Varsinaiset jäsenet/varajäsenet:
Pia Wittsberg Tony Sjöblom
Ilkka Niemi / Helena Mäkinen-Mäntylä
Teuvo Mäntylä (rahastonhoitaja) / Marja-Liisa Harjula
Hannu Jaakkola / Anna Leena Sipinen (sihteeri)
Jorma Tikkanen / Esa Einola
Aki Gröndahl / Reijo Kankaansivu

Hallitus kokoontui yhdeksän kertaa.

Sääntömääräiset kokoukset:
kevätkokous 28.3.2019 ja syyskokous 29.10.2019

Toimikunnat vuodella 2019
Toritoimikunta: Regina Wittsberg, Reino Leppiniemi, Teuvo Mäntylä ja Tony Sjöblom. Reino Leppiniemen tilalle valittiin Aki Gröndahl.
Jäsenasiat: Helena Mäkinen-Mäntylä
Kotisivutoimikunta: Ari Etelätalo, Hannu Jaakkola ja Reino Leppiniemi

JÄSENET JA JÄSENYYDET

Yhdistyksen jäsenrekisteriä on ylläpitänyt Helena Mäkinen-Mäntylä ja jäsenmäärä 31.12.2019 oli 119 henkilöä sekä 13 kunniajäsentä, yhteensä 132.
Yhdistys on jäsenenä Karhuseutu ry:ssä, Porin kylät ry:ssä, Satakylät ry:ssä ja Porin kiinteistönomistajain keskusjärjestö ry:ssä.

TALOUS

Yhdistyksen toimintaa on rahoitettu jäsenmaksuilla, romunkeräyksellä, arpojen, makkaran ja kahvin myynnillä sekä toripaikkamaksuilla.
Kirjanpito on laadittu voimassa olevan kirjanpitolain mukaan.
Kirjanpidon on hoitanut Tilitiimi Aikonen, toiminnantarkastajina ovat toimineet Riitta Nummelin ja Sirpa Lundgren, varatoiminnantarkastajina Pauli Nummelin ja Erkki Lundgren.

TOIMINTA

Tori:
Ahlaisten kyläyhdistyksen hallinnoimalla Syreenitorilla oli pääsiäistori 20.4. sekä kesätori kesäaikana. Tori oli avoinna lauantaisin klo 9-13.

Kesätyöntekijät:
Kesätyöntekijöinä Porin kaupungin kesätyöllistämistuella olivat Jouste Tuuli, Laikku Christoffer, Merimaa Jesse ja Pirttikoski Aino.
Kesätyöntekijät hoitivat ruohonleikkuun, siivosivat Vanha-Putajan, pesivät mattoja sekä pitivät kesäkahvilaa juhannuksesta heinäkuun loppuun.
Kesäkahvila oli auki arkipäivisin 10.6. – 25.7.2019 klo 11-15. Matonpesupalvelua tarjottiin ajalle 10.6. – 19.7.2019. Palvelua käytti muutama asiakas.
Putajalla oli näyttely teemalla Vanhaa ja värikästä vintin kätköistä, järjestäjänä Helena Mäkinen-Mäntylä. Näyttelyyn kävi tutustumassa runsaslukuinen yleisö.

Äijäkerho:
Äijäkerho jatkoi suuren suosion saanutta toimintaansa. Se kokoontui kuukauden toisena tiistaina klo 18.00 Vanha-Putajalla, pois lukien kesä-, heinä- ja elokuu.

Avoimet kylät:
Ahlainen osallistui Satakylät ry:n organisoimaan koko Satakuntaa käsittävään Avoimet kylät-tapahtumaan 8.6.2019: Ahlaisten kesätori ja torikaraoke, Vaaksin tila, Uotilan Wanha Navetta -kahvio, Lampin rompetori, Ahlaisten kirkon esittely, Lyytin kahvila.

Avovesiuinti:
Yleisön suosion saanut Avovesiuinti järjestettiin 18.7.2019 yhteistyössä toisten yhdistysten kanssa. Osallistujia oli 38 henkilöä.

Ahlaisten markkinat:
Ahlaisten markkinoilla julkistettiin vuoden 2019 Ahlaisten Äijä. Ahlaisten Äijäksi kyläyhdistys valitsi Reino Leppiniemen. Puhujana markkinapaikalla oli kaupungin hallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Joulumarkkinat:
Joulumarkkinat pidettiin joulukuun toisena lauantaina yhteistyössä Ahlaisten nuorisoseuran kanssa kylän rannassa. Markkinoilla myyjinä oli myös muita ahlaislaisia yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä. Ostavaa yleisöä oli runsaasti, vaikka sää ei suosinut.

Muu toiminta:
Jouluksi kyläyhdistys pystytti veteraanikiven viereen kuusen sekä laittoi kuuseen ja Ahlaistentien jouluvalot. Jouluaattona kyläyhdistys laittoi ulkotulet Ämttööntie varteen sillalle asti jo nyt perinteeksi käyneen tavan mukaan.

Romukeräysalueelle pystytetty opasteita, jotta järjestys säilyisi.
Lisäksi alueelle hankittiin tallentava kamera.

Ahlaisten ala-asteelle myönnettiin 240 €:n avustus.

Partiolippukunta Ahlaisten Ankkurit täytti 40 v, kyläyhdistys lahjoitti 100 €.

Osallistuttiin Nuorisoseuran järjestämään Unikeko-tapahtumaan 27.7.2019 grillaamalla makkaroita. Sää oli kovin kuuma, joten makkaramenekki oli vähäistä.

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
24. maaliskuuta
Aika:
19:00 - 20:00

Järjestäjä

Ahlaisten Kyläyhdistys
Puhelin:
Katso www-yhteystiedot
Sähköposti:
ahlaisten.kylayhdistys@gmail.com
Kotisivu:
https://ahlaistenkylayhdistys.fi

Tapahtumapaikka

Vanha-Putaja
Nahkurinkuja 38 29700 Suomi + Google Map