Ahlaisten kyläyhdistys haki Leader-rahoitusta kehittämishankkeelle ”Valoa kylänraitille ja kotiseututyöhön”. Hanke muodostuu kahdesta osasta: kausivalojen määrän lisääminen ja kotiseutumakasiinin kunnostaminen. Tässä artikkelissa seurataan ”blogimaisesti” hankkeen etenemistä. Artikkeli täydentyy tapahtumien edetessä. Uusimmat tapahtumat ovat artikkelin alussa.

Porin kaupunki jatkaa palvelualueilla järjestettäviä tilaisuuksia, joissa asukkaat kutsutaan keskustelemaan alueen ajankohtaisista asioista. Kevään 2023 aikana tilaisuudet järjestetään Ahlaisissa keskiviikkona  12.4.2023 klo 18-20. Kahvitarjoilu 17:30 alkaen. Paikka: Ahlaisten koulun liikuntatila.

Porin kaupunki järjestää kotiseutuharjoituksen Ahlaisten koululla 3.3. klo 11-18. Harjoituksen aiheena on evakuointi. Lähialueen asukkaita evakuoidaan Porin linjojen bussilla koululle n. 300 tulvan ja sähkökatkojen vuoksi. Koululla heille tarjotaan ruokaa, vettä, suojaa ja lämpöä. Paikalla on myös terveydenhuollon ja henkisen ensihuollon väkeä. Lisäksi paikalla annetaan selviytymiskoulutusta (72 h kotona).