Vanhan muistelusta nykytilanteen takasteluun ja tulevaiuutta suunnittelemaan. Lauantaille 11.9.2021 Tapio Furuholm oli kutsunut Ahlaisten Pohjansahaan Haapalaisen Wanhalle kaupalle kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen keskustelemaan ahlaislaisten kanssa kaupinginosan asioista.  Kaupalla oli tarjolla perinteinen lauantailounas, tällä kertaa menussa oli tarjolla sadonkorjuulounas. Tilaisuuteen kokoontui innokas joukko keskustelemaan   Ahlaisten asioista ja erityisesti tulevaisuudesta, vanhan muistelemista unohtamatta. Keskustelu oli rakentavaa ja molemmin […]

Aiemmassa tiedotuksessa on jo tuotu tiettäväksi, että kyläyhdistys on saanut hankerahaa kahteen hankkeeseen: Leader-rahoitusta kausivaloihin ja kylien eri kulmilla olevien opastekarttojen uusimiseen sekä Porin kaupungin Hyvinvointirahoitusta Syreenitorin ilmeen ja palveluiden kohentamiseen. Tässä ”artikkelissa” viestitään hankkeiden etenemisestä kohti maalia. Uutta tekstiä syntyy, kun jotain tapahtuu.

Suuren suosion saanut iltatoritoiminta saa jatkoa. Torstaina 19.8.2021 on jälleen mahdollisuus päästä nauttimaan kesäisestä toritunnelmasta, jossa tekemistä ja ohjelmaa on jokaiselle. Syreenitorilla tämän kesän kolmas iltatori:   Jukka laulattaa karaokea. Kahvio auki. Myynnissä grillimakkaraa. Lapsille katuliituilua ja kepparirata. Ilmaiset myyntipaikat.   Tervetuloa torille laulamaan, ostoksille ja nauttimaan tunnelmasta.

Ahlaisten markkinat on jouduttu peruuttamaan pahentuneen COVID-tilanteen takia. Markkinoita ei kyetä järjestämään yleisötilaisuuksia koskevien tiukentuneiden turvallisuusmääräysten takia. Uudet määräykset astuivat voimaan viikon vaihtuessa ja aika muutoksiin reagoimiseen jäi liian lyhyeksi. Markkinoiden yhteyteen suunniteltu Ahlaisten Äijä/Ämmä esitellään markkinoiden sijaan Syreenitorin viereisellä (kirkko)aukiolla, jossa tapahtuman seuraaminen on mahdollista riittävin turvavälein. Paikalle saapuvan yleisön edellytetään noudattavan voimassa olevia […]

Ahlaisten koululla järjestettiin kesä-heinäkuun ajan kesäruokailu, jolla haluttiin tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Ruokailun mahdollisti Porin kaupunki ja Ahlaisissa järjestelyistä vastasi Ahlaisten kyläyhdistys koordinaattorin roolissa.  Ahlaisissa järjestelyistä vastasi Ahlaisten kyläyhdistys koordinaattorin roolissa, toteutuksessa ovat mukana Ahlaisten Urheilijat, SPR, Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys, Lions Club Pori Pohjoinen, Lampin Martat ja Porin seurakunta. Koordinaattorina toimi viime vuoden tapaan Kristiina Åkerlund.