Kesäkauden 2024 tapahtumia Ahlaisissa

Ahlainen on tunnetusti kesäpaikkakunta – väkimäärä kesäasukkaiden myötä moninkertaistuu ja elämä muutenkin vilkastuu. Alla olevaan täydentyvään artikkeliin on koosteenomaisesti kerätty raporttia Ahlaisten kesästä sekä tapahtumatiedotteiden että niitä täydentävien raporttien muodossa.

Tapahtumat on kirjattu myös tapahtumakalenteriiin: Kyläyhdistyksen tapahtumakalenteriin on koottu yhdistyksen omaan toimintaan liittyviä tapahtumia, eli sitä kannattaa seurata: https://ahlaistenkylayhdistys.fi/kalenteri/ . Kalen teriin on laitettu yleisenä tietona myös muita ylläpitäjän tiedossa olevia tapahtumia. Sinne voi myös kuka tahansa lisätä omia tapahtumiaan, joista on hyvä kylällä liikkuvien olla tietoisia. Ne tulevat tarkastuksen jälkeen näkyviin kalenterissa.

Ahlaisten kyläyhdistyksen toritapahtumat pitkin kesää

Kesätapahtumat osana ”Rakkaudella porilaisille” hanketta:

Lauantai 8.6.2024 klo 11 alkaen lastentapahtuma.  Laulattajina Duo Miina & Sonja. Lasten taidetapahtuma (taustavoimana Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys).

Perjantai 21.6.2024 klo 10 alkaen Juhannuksen toritanssit. Musiikki: Kvartetti Liila.

Maanantai 1.7.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo.

Lauantai 20.7.2024 klo 10 alkaen Jazzviikon musiikkitapahtuma.

Torstai 1.8.2024 18-19 Yhteislaulutilaisuus, laulattajana Miina Mikkonen.

Keskiviikko 14.8.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo. Samassa yhteydessä Porin kaupunki järjestää liikuntatapahtuman 18-20. Tutustuminen läskipyöriin, sauvakäveyä ja ohjattua venyttelyä..

Keskiviikko 11.9.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo

Tapahtumissa säävaraus ja muutoksetkin ovat mahdollisia – niistä ilmoitellaan.

 

Yhteistyössä mukana. Porin kaupunki, Rakkaudella porilaisille.

 

 

Jazzit takana, nyt jatketaan yhteislaululla – Syreenitori torstai 1.8.2024 klo 18-19

Miina Mikkonen laulattaa, Sonja säestää ja paikalle saapunut väki laulaa. Yhteislaulutilaisuus, merellisiä ja kesäisiä tunnelmia syreenitorilla. Tällä kertaa torilla tavataan tuttuja ilman muuta iltatoritoimintaa. Omat eväät voi huoletta ottaa mukaan. Allsång på Skansen on nyt rantautunut Ahlaisiin – runsain joukoin mukaan.

Jazzviikon lauantaina 20.7.2024 klo 10-12 Jazzia Syreenitorilla

Jazz-viikko vetää Portiin väkeä – viikon tapahtumissa Pori Jazz laskee osallistujamäärän liikkuvan pitkälti toisella sadalla tuhannella. Tämä kattaa tietysti sekä maksulliset tapahtumat että ilmaiskonsertit. Ahlaisten kyläyhdistys tuo jazz-tunnelmaa myös Ahlaisiin ja juhlistaa Jazz-viikkoa osana ”Rakkaudella porilaisille” -tapahtumassarjaansa lauantain jazz-konsertilla.

Jazzviikon lauantaina toriyleisöä viihdyttää parituntisessa musiikkisessiossa Tomi Harrivaara Quartet. Kokoonpanoon kuuluvat Tomin (basso) lisäksi Aleksandr Fartushny (saksofoni), Zoltan Karpati (rummut) ja Lauri Gröndahl (kitara). Tomi on muusikko ja Palmgren -konservatorion lehtori,  joka on monessa mukana: Pori Big Band, Jazz Society Of Pori, Pori Jazz jne. Aleksandr asuu Ulvilassa ja on kotoisin Petroskoista. Hänellä on sukujuuria sekä Suomessa että Ukrainassa. Fartushny soittaa parhaillaan mm. Pori Big Bandin riveissä. Zoltan on alunperin Unkarista kotoisin oleva rumpali, joka on asunut ja vaikuttanut Noormarkkussa jo yli 20 vuotta. Lauri  on Palmgren-konservatoriossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskellut kitaristi – lähtöisin Ahlaisista ja nykyään asuu Jyväskylässä. Myös Lauri on soittanut ennen Jyväskylään siirtymistään Pori Big Bandissa.

(1)    (2)     (3)    (4) 

Kuvissa Tomi Harrivaara ja Aleksandr Fartushny (1-2), Zoltan Karpati (3), Lauri Gröndahl (4).

— 23.8.2024 — Raportti konsertista

Jazz-konsertti oli yleisömenestys

Pori Jazz on takana, samoin Ahlaisten torijazz. Tuon ensinmainitun takia raportinti on lievästi viivästynyt, kun kirjoittaja on vasta vähitellen alkanut toipua fesitvaalipäivien valvotuista öistä. Kaikki kolme pääkonserttia piti kokea, kuten on tehty 55 kertaa aiemminkin. Sen enempää tuota tapahtumaa ei varmaankaan ole tarpeen tässä kommentoida, mutta yleisilme siellä oli leppoisa ja ihmiset tuntuivat nauttivan, torstain sateesta huolimatta, perjantain kylmästä viimasta huuolimatta ja lauantaille ei mitään erityistä nauttimista estävää syytä ole tarjota. Lehtikirjoittelu asian tiimoilta on ollut vilkasta ja osasta näkee, että kirjoittaja tuskin on edes konserttialueella käynyt, vaan on tyytynyt tulkitsemaan muiden kirjoittamaa omaa viestiään levittääkseen, klikkauksia tavoitellen. Lehdistöä oli paikalla myös Ahlaisten torijazzissa, joten siitä saamme lukea Uutisluotsista lehden ilmestyttyä.

Mutta se Ahlaisten torijazz. Historian ensimmäinen kerta tämänkaltaista musiikkia on tuotu Ahlaisten torille. Markkinointia tehtiin aktiivisesti, samoin kuin muistakin Ahlaisten musiikkikesän tapahtumista. Tapahtumaa oli valmisteltu perjantai-illan aikana rakentamalla kevytrakenteinen matala esiintymislava Mikon tuomista kuormalavoista, Akin hankkimista vanerilevyistä ja päällysteeksi hankitusta kumimatosta. Aiempien musiikkitapahtumien yhteydessä oli todettu esiintymisteltan olevan pimeähkö, minkä takia nyt sisätilaa valaisi pari valonheitintä. Tapahtuman suosio yllätti: esiintymislavan edessäolleet katsomopenkit täyttyivät kuulijoista viimeistä paikkaa myöten, samoin kahvilaosasto. Vielä väkeä jäi ”seisomokatsomoonkin” eri puolille toria.  Yhdellä kertaa paikalla laskin olleen noin 150 henkeä. Kun lasketaan menevät ja tulevat, ylitettiin kokonaisvahvuudessa varmasti parin sadan raja. Tähän joukkoon mahtuu myös puolisen tusinaa eläinkunnan edustajaa – koiraväkeä, jotka olivat tuoneet isäntänsä paikalle. Väkeä katsellessa oli myös helppo todeta, että torin perusyleisö muodosti tällä kertaa vähemmistön väessä, etli torille oli tultu varta vasten tätä tapahtumaa varten.

Esitys jakaantui kahteen sessioon, Kun niiden välisellä tauollakin väki jäi ppoistumatta odottelemaan toista osuutta, voidaan todeta esityksen todella kiinnostaneen kuulijoita. Mielipidetiedustelut perustuvat tässä yhteydessä vain torilla käytyyn jutusteluun; poikkeuksetta tapahtuma sai ylistävää palautetta ja jatkoksi toivomuksen samanlaisesta uudelleen.Tätä asiaa on puitu yhdistyksen aktiivien kesken ja varmaan jotain vastaavaa tuodaan toriväen iloksi ensi kesänäkin. Ajankohta voisi olla Pori Jazzin pääviikonlopun sijaan aloitusviikonloppu, eti viikkoa aikaisemmin.Katsellaan! Pohdin myös mahdollisuutta yhteistyöstä Pori Jazzin kanssa. Katsellaan sitäkin – saisi ehkä tämänvuotista suurempaa näkyvyyttä tällä järjestelyllä.

Alle on koottu kevyt kuvakavalkadi päivästä:

         

Muusikot työssään: Lauri, Zoltan, Aleksandr ja Tomi.

Ja vielä koko bändi.

     

Yleisöä: Katsomopenkeillä, kahvilassa ja pitkin toria.

   

Tulevaa jazz-sukupolvea. Poriginal-kuosi (jälkimmäinen kuva) Pori Jazzin varhaisesta historiasta, Oli jossain vaiheessa saatavilla Crimsonin varastojäämästä.

     

      

Heitä oli joka lähtöön: Ensimmäisenä jokapaikan koira Huugo, mukana niin talkoissa kuin tapahtumissa. Muita Olli, Milo (taisi olla tullut Tampereelta saakka), Karo, Otso. Muitakin heitä oli. Hekin nauttivat Jazzista ja ehtivät jossain vaiheessa käydä kovaäänistä keskusteluakin, ihan hyvässä hengessä.

Kesän ensimmäinen iltatori ja karaoke maanantaina 1.7.2024 klo 18

 

 

 

 

 

 

 

Rakkaudella porilaisille -musiikkitapahtumat jatkuvat. Jo perinteenä Ahaisten kesään ovat kuuluneet iltatorit ja niihin iittyen karaokeillat. Nyt se taas on täällä. Laulattajana Jukka Paloheimo. Säävarauksella näihin ulkoilmatapahtumiin on kuitenkin lähdett’ävä – toivotaan kuitenkin parasta. Tähän mennessä on onnistuttu. Torilla ilmaiset myyntipaikat. Kahvikioski ja grilli ovat toiminnassa.

Ladattavan mainoksen saa tästä .

Taisi olla yksi suosituimmista torikaraokeista tähän mennes

Yleisöä oli paikalla ennätysmäärä, arviolta viitisenkymmentä. Porukkaa meni ja tuli.

   

Laulajia kaikkiaan parisenkymmentä. Mukana ammattilaistasoa- mm. jokin aika sitten pidetyn karaokekisan voittaja. Tanssijalkakin nousi.

   

Paikalla vakiotalkoolaisemme Huugo. Ja hänen kavereitaan?

Muonitus toimi.

Juhlat jatkuu – Juhannustori ja musiikkia syreenitorilla lauantaina 21.6.2024 klo 10:30 alkaen

 

 

 

 

 

 

 

Väistämättä päälle alkaa kaatua juhannuskin – hyvä niin. Alkukesän hellejakson jälkeen sään puolesta tarjonta on ollut vähän kylmän- ja märänpuoleista. Lupauksia paremmasta on, ja jos ei ole, niin hyvän juhannustunnelman luo myös tilanteeseen sopiva musiikki. Syreenitorilla sitä luo juhannusaaton torilla Trio Lila 10.30 – 12.00. Muuten juhannustunnelmaan voi virittäytyä torin leppoisassa ilmapiirissä – tutut torikauppiaat, kahvitelu tuttujen kanssa ja vaikka tanssahtelu musiikin tahdissa. TORILLA TAVATAAN. Ja juhannuspäivänä juhannuspelissä.

Onnistunut toritapahtuma

Sään puolestakin kesäinen juhannustori veti puoleensa suuren määrän kävijöitä – arviolta ehkä koko muistissa olevan torihistorian suurimman, useita satoja pitkin torin aukiolotunteja. Kyläyhdistyksen makkaratarjoilu – 120 grillimakkaraa ja neljä kiloa nakkeja – hujahti kävijöiden suihin ja vajaustakin taisi jäädä. Marja-Leena ja Solja, Mikon ja Tapsan avustamana hoitelivat tämän puolen kunniakkaasti. Torikaupppiaiden raportti viestitti tavaramenekistä – loppupäivästä tiskit alkoivat olla tyhjänä tarjonnasta. Musiikkitarjontana vanha tanssimusiikki Trio Lilan johdattelemana sopi mukavasti tunnelmaan. Alla kuvia tapahtumasta ja tunnelmasta.

   

Väkeä riitti ajoittain tungokseen saakka.

   

Trio Lila. Ajoittain mukaan lauluun liittyi myös yleisöä. Kuvassa Kauko Heikkilä Jukka Paloheimon duoparina.

Oman kylän kauppiaita.

Ahlaisten markkinat lauantaina 3.8.2024 klo 9-15 Ahlaisten koulun piha-alueella (Ahlaistentie 732).

Järjestäjä: Ahlaisten Urheilijat. Ahlaisten Markkinat järjestetään perinteiseen tapaan Ahlaisten koulun piha-alueella. Markkinapaikka avoinna 9:00-15:00 Ahlaisten kyläyhdistys julkistaa markkinoilla vuoden 2024 Ahlaisten Äijän / Ämmän.

Ahlaisten Nuorisoseuran kesäteatteri aloittaa ohjelmakautensa 30.6.

Näytännöt Ahlaisten nuorisotilan pihassa Nahkurinkuja 2. Pääsymaksu 20 EUR, maksuvälineenä vain käteinen.

Ensi-ilta sunnuntaina 30.6.2024 klo 17. Muut näytännöt tiistai 2.7. klo 19, keskiviikko 3.7. klo 19, torstai 4.7. klo 19, sunnuntai 7.7. klo 17, tiistai 9.7. klo 19, keskiviikko 10.7. klo 19, torstai 11.7. klo 19, sunnuntai 14.7. klo 17.

Lisätiedot ja varaukset 044 320 7300.

Järjestäjä Ahlaisten Nuorisoseura.

Juhannuspeli lähestyy

Legendaarinen Ahlaisten juhannuspeli, järjestyksessä 39. tulee jälleen tänäkin juhannuksena Tapahtuma alkaa lasten ystävyysottelulla 14.15 ja jatkuu aikuisten pelillä klo 15 alkaen.

Arpoja – tuotto lapsi- ja nuorisotyöhön.
Lapsille puuhastelua.
Lampin Marttojen puffetti.
Parasta kaikessa on tietysti rento meininki ja hyvä juhannustunnelma.

Taustavoimana Ahlaisten yhdistykset ja vapaaehtoiset (ks. Ilmoitus).

Sponsorina K-Market Ahlainen ja jälkipelin puitteista vastaa Saanteen Seilori.

 

 

 

Tältä siellä näytti

   

Väkeä oli paikalla runsaasti. Arvion mukaan ehkä ennätysyleisö.

Joukkueet esittelyssä. Iltasanomien mukaan Timo Furuholmin pelikenkien osalta oli ollut haasteita.

   

Erilaisilla kulkuneuvoilla paikalle oltiin saavuttu. Vasen kuva traktorikatsomo, oikealla kuvassa Antin Lincoln.

Peli taisi päättyä Niiittyluodolle 4-2.

Muita tapahtumia

  • Keskiviikkona 19.6.20245 klo 18 alkaen koko perheen keihäskisa urheilukentällä.
  • Torstaina 20.6.2024 Ahlainen Midsummer Disc Golf Classic urheilukentän maastossa. Ilmoittautumiset netissä tai 17 alkaen paikalla.

Maistongin pystytys 15.6.2024 klo 9 alkaen

Ahlaisten kesäperinteeseen kuuluva Maistonki siirtyy jälleen talviteloiltaan kirkkoaukiolla. Maistongin pystytystalkoot ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Itse juhlakalua on lievästi kevään aikana ehostettu – rakenteita on uusittu ja uusi maalipinta loistaa entistä valkoisempana.

Ja niin tapahtui

Pienen mutta sisukkaan talkooväen voimin maistonki siirtyi kunnostettuna juhlapaikalle. Siitä se sitten hilattiin pystyasentoon kylän kesää koristamaan. Kuvamateriaali kertonee parhaiten pystytyksen tarinan.

Seppeleet valmistuivat kätevien käsien tuotoksena.

Siitä se lähtee.

Hyvin pohdittu ja suunniteltu työ johtaa kunnon lopputulokseen. Se tuli todistetuksi.

Ja pystyssä on. Puheenjohtajan monikäyttöauto pelastaa monesta pulasta.

Lopputulos koko komeudessaan.

Tähän loppuun kannattaa ehkä vielä laittaa lyhyt kertaus maistongin taustoista. Perinteen, kuten monta muutakin, käynnisti Ahlaisten kotiseutuyhdistys. Vuosilukutietoja ei ole tullut selvitetyksi, sen enempää, kuin maistonkiin kuuluvien kalusteiden – usko, toivo ja rakkaus, purjeveneet, lokki – taustoja. Laserleikatuilta vaikuttavat. Viherseppeleiden runko on uusiokäytetty vuosia. Kotiseutuyhdistyksen lopetettua toimintansa, perinteen jatkajaksi tuli Ahlaistren kyläyhdistys. Tänä keväänä maistonki kunnostettiin perusteellisesti: maalaustyöt, köyden uusinta, kalusteiden fiksaus ym. pientä. Joiltain  osilta designkin lievästi uudistui (jos oikein muistan vanhaa). Maistonki tervehtii ahlaislaisia ja Ahlaissa kävijöitä hyvän kesän toivotuksin.

Talkoot kotiseutumakasiinilla 10.6.2024 klo 18 alkaen

Talkootyön voimin on Ahlaisissa kehitetty, korjattu ja rakennettu yhtä sun toista. Pitkäaikainen ehostuskohde on ollut Kotiseutumaksiini, jonka pihapiiri on kunnostettu ja rakennus pääpiirteittäin saatu maalatuksi. Nyt työn alla ovat sähkötyöt, joihin saatiin avuksi alan ammattilainen. Näihin emme talkoovoimin kajoa. Sen sijaan tarjolla on kuistin katon pellityksen viimeistelyä, rappusten korjausta sekä uutena rakennuskohteena avautuva torin aidan ehostus. Tähän on saatu rakennusmateriaalia MVR-yhtytmältä ja rahallista tukea Tauno Piisin muistorahoista. Jälkimmäisestä tällä palstalla on oma tarinabloginsa.

Tervetuloa maanantaitalkoisiin – lisäkädet eivät ole haitaksi perinteisen aktiiviryhmän apuna.

Ja talkoota tehtiin

Talkoopäivä kaatui päälle lievästi sade-ennusteisena. Säätä uhmaten talkooväki kuitenkin ryhtyi toimeen ja asiat etenivät – tästä pari kuvaa todisteeksi:

 

      

Jo sitä maistonkia kaipailtiinkin

Talkooväki kokoontui maistonkia kunnostamaan. Somessa kyseistä kesän merkkiä jo kaipailtiin muodossa ”koska Saanteen Seilorin juhannussalko ämpäreineen pystytetään” ja ämpärikin luvattiin täyttää kiljulla. Seilorin salkoa tietysti kannattaa kysellä sieltä suunnalta, mutta Ahlaisten kyläyhdistyksen maistonki kyllä ilmestyy paikalleen kohti kesää mentäessä, kunnostettuna. Kunnostustyöstä on alla pari kuvaa todisteena tapahtuneesta. Tässäkin yhteydessä on hyvä muistaa, että paljon saadaan aikaan talkootyön voimalla ja talkoolaistenkin ajankäyttöä häiritsevät koti- ja palkkatyö, sekä tietysti rajallinen aika, vaikka kesäpäivät ovatkin pitkiä.

   

 

Lasten musiikkitapahtuma ja taidelauantai lähestyy – torille 8.6.2024 klo 11 

 

Kohta se koittaa – nimittäin lastentapahtuma Syreenitorilla. Duo Miina & Sonja musisoivat ja lautattavat lapsia, myös aikuiset saavat osallistua. Esitys toteutetaan kahdessa puolen tunnin musiikkitapahtumassa: ensimmäinen alkaa klo 11 ja toinen klo 12. Lisäksi Ahlaisten koulun Vanhempainyhdistys on järjestänyt torin alueelle taidetapahtuman, jossa lapset saavat inspiroida katutaidetta.

Mukana menossa on tietysti tavanomainen lauantaitori sekä Avoimet Kylät tapahtuman aktiviteetit – katso erillinen tapahtumailmoitus.

Ladattavan julisteen (pdf) saa tästä.

Tapahtuma veti puoleensa mukavasti väkeä

Valitettavan yhteensattuman takia tekstin kirjoittaja oli estynyt osallistumasta tapahtumaan. Tapahtumapäivänä tori veti puoleensa reilusti kolmattasataa torillakävijää ja lastentapahtuma viitisenkymmentä musiikista ja taiteilemisesta innostunutta. Alla olevat kuvat viestivät tapahtuneesta:

Miina & Sonja upouuden  teltan koeponnistajina. Sateeseenhan sillä varauduttiin, mutta onneksi sade kiersi Ahlaisten mannut tapahtumapäivänä.

Taiteilijat työnsä äärellä, musiikki innoittajana.

Yleisilmettä.

Näkymiä tapahtumasta videotallenteena.

Avoimet Kylät Ahlaisissa lauantaina 8.6.2024

Ahlaisten kyläyhdistys osallistuu Satakylät ry:n Avoimet Kylät -tapahtumaan lauantaina 8.6.2024. Yhdistyksen oma toiminta keskittyy Syreenitorille ja ympäristöön. Valtakunnalliset tapahtumasivut on avattu osoitteessa  https://suomenkylat.fi/ajankohtaista/tapahtumat/avoimet-kylat. Satakylät ry:n Satakunnan alueelliset sivut ovat osoitteessa  https://www.satakylat.fi/avoimet-kylat/ .

Näkymiä tapahtumasta videotallenteena.

Ahlaisten kyläyhdistyksen yhteistyössä järjestämät tapahtumat:

Tori auki klo 9 – n.13,

Klo 11 alkaen lasten musiikkitapahtuma Miina Mikkosen ja kumppanien johdolla sekä lasten taidetapahtuma.

Lippukunta Ahlaisten Ankkureiden Ankkuri-torikahvila,

Uotilan Wanha Navettakahvila klo 10-13.

Muita tapahtumia:

Ahlaisten kirkko avoinna yleisölle, esitelijä paikalla 10-13

Pihakirppis Ahlaistentie 479 klo 10-15. Paljon lastenvaatetta ja -varustetta sekä kodin tavaraa ynnä muuta. Sateen sattuessa sisätiloissa. Linkki tapahtumaan.

Lauantaina 8.6.2024 klo 13 alkaen tutustuminen Kivi-Ahlaisiin

Ahlaisten kyläyhdistyksen Kotiseutujaosto järjestää kotiseuturetken teemalla Kivi-Ahlainen. Retkellä käydään tutustumassa joihinkin erikoisiin kalliomuodostelmiin, siirtolohkareisiin ja vanhaan kivilouhokseen. Matkalle lähdetään kirkonmäeltä paikalla olevien autokyydillä. Oppaana ja asiantuntijana on Hannu Nummelin.

Lauantaina 8.6.2024 klo 18:30 korvilla ”Hyvän Mielen Cruising” Ahlaisten läpiajossa

Perinteinen kesätapahtuma ”Hyvän mielen Cruising” ohittaa Ahlaisten keskustan. Harrasteajoneuvojen letka lähtee liikkeelle Pick’n Payn edestä Noormarkun kautta Ahlaisiin, josta matka jatkuu Krookan satamaan. Satamassa ilta jatkuu ohjelmallisen tapahtuman merkeissä. Siispä, tien varteen harrasteajaoneuvoja ihailemaan.

Lasten ja nuorten kesäruokailu 3.6.-26.7.2024 klo 11.45-12.45

Porin kaupungin järjestämä kesäruokailu toteutuu jälleen tänä kesänä. Ahlaisissa vastuujärjestäjä on Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys; yhteistyössä on mukana muita yhdistyksiä ja toimijoita.Ruokailu on tarkoitettu 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Omat ruokailuastiat ja -välineet mukaan. Ruoka valmistetaan laktoosittomana, muita erityisruokavalioita ei voida huomioida. Ahlaisissa rupokailu järjestetään Seurakuntakodilla koulun rakennustöiden johdosta. Lisätietoja pori.fi/kesaruokailu.

Katso videotallennetta kesäruokailusta: Facebook

Keskiviikkona 22.5.2024 klo 18 alkaen Haapalaisen kaupalla keskustelutulaisuus teemalla ”Kakkosasunto vakinaiseksi”

Maaseutumaiselle asumismuodolle olisi kysyntää, etenkin vapaa-ajan asukkaiden suunnalta. Halua kesäasuntojen muuttamiseksi vakinaiseen asumiskäyttöön on ollut, mutta Porin kaupungin hallintorutiinit ovat olleet esteenä haaveeiden toteuttamiselle. Keskustelussa paikalla on Rakennusvalvontayksikön väkeä kertomassa millä edellytyksillä kakkosasunto on mahdollista muuttaa vakinaiseen asumiskäyttöön. Olemme läheltä seuranneet yht’ä tapausta, jossa aikanaan vakinaisessa asuinkäytössä ollut kiinteistö on muutettu (syystä tai toisesta) virallisissa asiakirjoissa vapaa-ajan asunnoksi. Nyt takaisin muuttaminen on kangerrellut ja asiaa on jouduttu hoitamaan lakiasiantuntijan avustuksella.

Raportti paikalta: Tupa täynnä porukkaa, vastauksia tuli, mutta hirmu paljon jäi asioita epäselväksi. Tunteetkin vähän kuumenivat. Paikalla oli Jukka Ojanen ja rakennusvalvonnan päällikkö Kallunki. Virkamiesten kädet ovat kuitenkin aika sidotut. Asiasta pitäisi käydä keskustelua poliittisten päättäjien ja Innan kanssa, jotta sääntöviidakkoa alettaisiin purkaa. Uutta tapaamista suunniteltiin, mutta ajankohta jäi vielä auki. Virkahenkilöille ehdotettiin, että he varasivat tapaamisen Innan kanssa ja keskustelisivat hyvässä hengessä.mitä asialle voitaisiin tehdä ja miten edettäisiin. Tätä lupaili Innakin kyläpyöräretken yhteydessä. Tarvetta osallistua ainakin noihin mahdollisiin seuraaviin kokouksiin on.

Lauantaina 13.7.2024 Partiolaisten hampurilaisbaari 11-13 Syreenitorilla

Lauantaina 25.5.2024 Partiolaisten Porilaisbaari.

Tapahtumalistaa täydennetään matkan varrella.