Kesäkauden 2024 tapahtumia Ahlaisissa

Ahlainen on tunnetusti kesäpaikkakunta – väkimäärä kesäasukkaiden myötä moninkertaistuu ja elämä muutenkin vilkastuu.

Tapahtumat löytyvät myös tapahtumakalenterista: Kyläyhdistyksen tapahtumakalenteriin on koottu yhdistyksen omaan toimintaan liittyviä tapahtumia, eli sitä kannattaa seurata: https://ahlaistenkylayhdistys.fi/kalenteri/ . Sinne voi myös kuka tahansa lisätä omia tapahtumiaan, joista on hyvä kylällä liikkuvien olla tieetoisia. Ne tulrvat tarkastyuksen jälkeen näkyviin kalenterissa.

Ahlaisten kyläyhdistyksen toritapahtumat pitkin kesää

Kesätapahtumat osana ”Rakkaudella porilaisille” hanketta:

Lauantai 8.6.2024 klo 11 alkaen lastentapahtuma.  Laulattajina Duo Miina & Sonja. Lasten taidetapahtuma (taustavoimana Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys).

Perjantai 21.6.2024 klo 10 alkaen Juhannuksen toritanssit. Musiikki: Kvartetti Liila.

Maanantai 1.7.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo.

Lauantai 20.7.2024 klo 10 alkaen Jazzviikon musiikkitapahtuma.

Torstai 1.8.2024 18-19 Yhteislaulutilaisuus, laulattajana Miina Mikkonen.

Keskiviikko 14.8.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo. Samassa yhteydessä Porin kaupunki järjestää liikuntatapahtuman.

Keskiviikko 11.9.2024 18-21 Torikaraoke. Vetäjänä Jukka Paloheimo

Tapahtumissa säävaraus ja muutoksetkin ovat mahdollisia – niistä ilmoitellaan.

 

 

Yhteistyössä mukana. Porin kaupunki, Rakkaudella porilaisille..

 

 Maistongin pystytys 15.6.2024 klo 9 alkaen

Ahlaisten kesäperinteeseen kuuluva Maistonki siirtyy jälleen talviteloiltaan kirkkoaukiolla. Maistongin pystytystalkoot ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Itse juhlakalua on lievästi kevään aikana ehostettu – rakenteita on uusittu ja uusi maalipinta loistaa entistä valkoisempana.

Talkoot kotiseutumakasiinilla 10.6.2024 klo 18 alkaen

Talkootyön voimin on Ahlaisissa kehitetty, korjattu ja rakennettu yhtä sun toista. Pitkäaikainen ehostuskohde on ollut Kotiseutumaksiini, jonka pihapiiri on kunnostettu ja rakennus pääpiirteittäin saatu maalatuksi. Nyt työn alla ovat sähkötyöt, joihin saatiin avuksi alan ammattilainen. Näihin emme talkoovoimin kajoa. Sen sijaan tarjolla on kuistin katon pellityksen viimeistelyä, rappusten korjausta sekä uutena rakennuskohteena avautuva torin aidan ehostus. Tähän on saatu rakennusmateriaalia MVR-yhtytmältä ja rahallista tukea Tauno Piisin muistorahoista. Jälkimmäisestä tällä palstalla on oma tarinabloginsa.

Tervetuloa maanantaitalkoisiin – lisäkädet eivät ole haitaksi perinteisen aktiiviryhmän apuna.

Lasten musiikkitapahtuma ja taidelauantai lähestyy – torille 8.6.2024 klo 11 

 

Kohta se koittaa – nimittäin lastentapahtuma Syreenitorilla. Duo Miina & Sonja musisoivat ja lautattavat lapsia, myös aikuiset saavat osallistua. Esitys toteutetaan kahdessa puolen tunnin musiikkitapahtumassa: ensimmäinen alkaa klo 11 ja toinen klo 12. Lisäksi Ahlaisten koulun Vanhempainyhdistys on järjestänyt torin alueelle taidetapahtuman, jossa lapset saavat inspiroida katutaidetta.

Mukana menossa on tietysti tavanomainen lauantaitori sekä Avoimet Kylät tapahtuman aktiviteetit – katso erillinen tapahtumailmoitus.

Ladattavan julisteen (pdf) saa tästä.

 

Avoimet Kylät Ahlaisissa lauantaina 8.6.2024

Ahlaisten kyläyhdistys osallistuu Satakylät ry:n Avoimet Kylät -tapahtumaan lauantaina 8.6.2024. Yhdistyksen oma toiminta keskittyy Syreenitorille ja ympäristöön. Valtakunnalliset tapahtumasivut on avattu osoitteessa  https://suomenkylat.fi/ajankohtaista/tapahtumat/avoimet-kylat. Satakylät ry:n Satakunnan alueelliset sivut ovat osoitteessa  https://www.satakylat.fi/avoimet-kylat/ .

Ahlaisten kyläyhdistyksen yhteistyössä järjestämät tapahtumat:

Tori auki klo 9 – n.13,

Klo 11 alkaen lasten musiikkitapahtuma Miina Mikkosen ja kumppanien johdolla sekä lasten taidetapahtuma.

Lippukunta Ahlaisten Ankkureiden Ankkuri-torikahvila,

Uotilan Wanha Navettakahvila klo 10-13,

Muita tapahtumia:

Muita tapahtumia:

Ahlaisten kirkko avoinna yleisölle, esitelijä paikalla 10-13

Pihakirppis Ahlaistentie 479 klo 10-15. Paljon lastenvaatetta ja -varustetta sekä kodin tavaraa ynnä muuta. Sateen sattuessa sisätiloissa. Linkki tapahtumaan.

Lauantaina 8.6.2024 klo 13 alkaen tutustuminen Kivi-Ahlaisiin

Ahlaisten kyläyhdistyksen Kotiseutujaosto järjestää kotiseuturetken teemalla Kini-Ahlainen. Retkellä käydään tutustumassa joihinkin erikoisiin kalliomuodostelmiin, siirtolohkareisiin ja vanhaan kivilouhokseen. Matkalle lähdetään kirkonmäeltä paikall aolevien autokyydillä. Oppaana ja asiantuntijana on Hannu Nummelin.

Lauantaina 8.6.2024 klo 18:30 korvilla ”Hyvän Mielen Cruising” Ahlaisten läpiajossa

Perinteinen kesätapahtuma ”Hyvän mielen Cruising” ohittaa Ahlaisten keskustan. Harrasteajoneuvojen letka lähtee liikkeelle Pick’n Payn edestä Noormarkun kautta Ahlaisiin, josta matka jatkuu Krookan satamaan. Satamassa ilta jatkuu ohjelmallisen tapahtuman merkeissä. Siispä, tien varteen harrasteajaoneuvoja ihailemaan.

Keskiviikkona 22.5.2024 klo 18 alkaen Haapalaisen kaupalla keskustelutulaisuus teemalla ”Kakkosasunto vakinaiseksi”

Maaseutumaiselle asumismuodolle olisi kysyntää, etenkin vapaa-ajan asukkaiden suunnalta. Halua kesäasuntojen muuttamiseksi vakinaiseen asumiskäyttöön on ollut, mutta Porin kaupungin hallintorutiinit ovat olleet esteenä haaveeiden toteuttamiselle. Keskustelussa paikalla on Rakennusvalvontayksikön väkeä kertomassa millä edellytyksillä kakkosasunto on mahdollista muuttaa vakinaiseen asumiskäyttöön. Olemme läheltä seuranneet yht’ä tapausta, jossa aikanaan vakinaisessa asuinkäytössä ollut kiinteistö on muutettu (syystä tai toisesta) virallisissa asiakirjoissa vapaa-ajan asunnoksi. Nyt takaisin muuttaminen on kangerrellut ja asiaa on jouduttu hoitamaan lakiasiantuntijan avustuksella.

Raportti paikalta: Tupa täynnä porukkaa, vastauksia tuli, mutta hirmu paljon jäi asioita epäselväksi. Tunteetkin vähän kuumenivat. Paikalla oli Jukka Ojanen ja rakennusvalvonnan päällikkö Kallunki. Virkamiesten kädet ovat kuitenkin aika sidotut. Asiasta pitäisi käydä keskustelua poliittisten päättäjien ja Innan kanssa, jotta sääntöviidakkoa alettaisiin purkaa. Uutta tapaamista suunniteltiin, mutta ajankohta jäi vielä auki. Virkahenkilöille ehdotettiin, että he varasivat tapaamisen Innan kanssa ja keskustelisivat hyvässä hengessä.mitä asialle voitaisiin tehdä ja miten edettäisiin. Tätä lupaili Innakin kyläpyöräretken yhteydessä. Tarvetta osallistua ainakin noihin mahdollisiin seuraaviin kokouksiin on.

Lauantaina 13.7.2024 Partiolaisten hampurilaisbaari 11-13 Syreenitorilla

Lauantaina 25.5.2024 Partiolaisten Porilaisbaari.

Tapahtumalistaa täydennetään matkan varrella.