Kyläyhdistyksen hankkeet etenevät – ”blogikirjoittelua”

Aiemmassa tiedotuksessa on jo tuotu tiettäväksi, että kyläyhdistys on saanut hankerahaa kahteen hankkeeseen: Leader-rahoitusta kausivaloihin ja kylien eri kulmilla olevien opastekarttojen uusimiseen sekä Porin kaupungin Hyvinvointirahoitusta Syreenitorin ilmeen ja palveluiden kohentamiseen. Tässä ”artikkelissa” viestitään hankkeiden etenemisestä kohti maalia. Uutta tekstiä syntyy, kun jotain tapahtuu.

13.7.2022 Ei ihan vielä ollutkaan, piste puuttui

Opastetaulujen olennainen tehtäävä in tietysti kertoa, mitä palveluita lähiympäristössä on tarjolla. Olennaista sen lisäksi on tietysti sen hetkinen sijainti. Opastekartoissa tämä osoitetaan ”Olet tässä”-pisteellä. Se onpieni ja punainen, karttaan liimattava ympyrätarra.

No. Näitä uusissa kartoissa ei ollut. Nyt on. Puheenjohtaja teki vaivojaan säästelemättä retken asennetuille tauluille ja omakätisesti kävi nuo pisteet liimaamassa paikalleen

Nyt taitaa lopulta eväät loppua tästä projektista. Se on saatu kunniakkaaseen päätökseen.

 

10.12.2021 Grande Finale – Tämä oli tässä

Loppusilaus puuttui. Opastekartat ovat olleet paikallaan viikon päivät ja asentajien takaraivossa on ollut epäilys niiden myrskykestävyydessä. Toki tämä asia oli noteerattu jo heti aluksi ja tarkoitus oli tukevoittaa asennusta myös hävittää yleisön silmistä ei-niin-kauniit betoniposrsaat.

Pakkaskelien lauhduttua saatiin Jukka Paloheimo liikkeelle sorakuorman kanssa. Omien varantojen ollessa jäätyneinä traktorin nokka käännettiin kohti Söörmakkua, sieltä kuormaan lastattiin toistakymmentä tonnia mursketta ja ensim’äinen työmää oli Poikeljärven SEO. Traktorin, Jukan ja sortan lisäksi pari talkootyöläistä tarvittiin lapioilla ja rautakangella varustettuna tekemään lopullista hienosäätöä asennnuksen tukevoittamisosiossa. SEOn alueeella tarvetta oli myös pienimuotoiseen risusavottaan: moottorisaha ei suostunut yhteistyyöhön, joten homma hoidettiin Fiskarsilaisiilla – tukevat oksasakset ja katkaisusaha.

Sorakuorma hupeni vähitellen ensin SEOn, sitten Onnenkosken ja lopulta Revaskerin opastekylttien päälle. Kuvat alla kertovat lisää – järjestyyksessä: Se tärkein työkalu eli Jukka, traktori ja sorakuorma; Siitä se lähtee, kunhan ei koko kuorma hurtahtaisi kerralla; SEO hoidettu; Onnenkoskella ollaan; Jälkeä syntyy; Lopputulos Onnenkoskella; sama Revaskerissa, ja Tapsa.

 

                  

4.12.2021 Jälleen tapahtuu – kohti maalia opastekarttaprojektissa

Aiemman tiedottelun mukaisesti hankkeen opastekartta-sektorilla on pikkuhiljaa tapahtunut etenemistä. Valmiit kartat ovat odotelleet sopivia pakkasia, tai oikeastaan ihan muuten vaan muiden kiireiden painaessa päälle. Ryhdistäytyminen pystytyksen osalta tapahtui kulumassa olevalla viikolla ja tarvittavat järjestelyt veivät kartat lopulta paikoilleen lauantaina 4.12.2021. Kartathan ovat olleet asennusvalmiina Putajan rannassa olevassa venevajassa, betoniporsaat puheenjohtajan pihaa koristamassa – siinä ovat olennaisimmat elementit. Kuljetusväline saatiin Niemen kuljetuskalustosta, jossa nosturiauton puikoissa oli Toni. Possukat oli sitä ennen siirretty nekin rantaan odottamaan lastausta. Iskujoukkona Tonin lisäksi häärivät Aki Gröndahl, Tapio Salminen ja Hannu Jaakkola. Työkalut kulkivat auton peräkärryssä ja varsinainen karttamateriaali Niemen autossa. Pakkanen huiteli kymmenen asteen korvilla.

Vaihe 1: klo 10 Putajan rannassa. Tavaran lastaus. Ja sitten matkaan.

   

Vaihe 2: Meritien levähdysalue. Ensimmäinen asennuskohde. Opastekartta asennettiin vanhan aikansa palvelleen opastekartan sijoille. Kartta sieltä oli jo pelastettu, mutta telineen paikoiltaan irroittamiseen tarvittiin ihmisvoimaa järeämpää kalustoa.

        

Vaihe 3. Matka jatkui kohti Poikeljärven SEOa. Sieltä paikkansa löysi toinen kyydissä ollut opastekartta.

   

Vaihe 4. Onnenkoski. Uutena opastekartan paikkana otettiin käyttöön Onnenkoski, joka sijaitsee sopivasti Valtatie 8:n ja retkeilyreitistön varrella. Syksyllä uudelleen avattu kahvio ja hienot Haapijärven rannalla sijaitsevat majoitusmahdollisuudet vetänevät väkeä puoleensa ja sieltä kohti Ahlaisten palveluita. Ravintolan palveluita kävi testaamassa myös pystytyksen talkooväki: talkookahvit, munkit ja sämpylät tekivät kauppansa.

         

Paikallaan – kaikki kolme, plus aiemmat kaksi. Aiemminhan ovat sijoilleen päässeet jo Putajan rannan ja Kaupanmäen opasteet. Paikallaan kaikki viisi. Vielä jäädään odottelemaan vasta asennettujen opastekarttojen tukevoittamista sorakuormalla – noloa olisi, jos ensimmäinen talvimyrsky pääsisi kumoamaan kartat horisonttiin. Tässä jälleen kerran tukeudutaan Jukka Paloheimon ammattitaitoon ja palveluihin. Muistin virkistämiseksi vielä kaikki viisi:

           

Projekti lähestyy nyt päätepistettään. Kiitokset rahoittajalle ja monitaitoiselle talkooväelle.

22.9. / 3.10.2021 Matka jatkuu, vieläkin lähempänä pystytystä

Edellisen voimainponnistuksen jälkeen opastekartat jäivät vieläkin vaiheeseen. Vain puutavara puuttui ja sekin saatiin tilatuksi ja toimitetuksi puheenjohtajan ulkorakennusta täyttämään kylän oman K-Marketin palveluna. Vielä pussillinen ruuveja, muttereita ja muuta tilpejööriä, niin maalia kohti oltiin vahvasti etenemässä, ainakin tavaraoiden puolesta. Lautatavara tarvitsi pätkimistä – se hoidettiin puheenjohtajan arvovallalla syyskuisena iltapäivänä. Talkoo jatkui sunnuntain 3.10. puheenjohtajan ja www-vastaavan kääriessä hihat ja askarrellessa taulut pystytyskuntoon: kiinnikkeet valmiiksi pätkittyihin kehikkolautoihin, tolpat kiinnikkeisiin ja opastekartat valmiin pohjan päälle. Kolme asentamisvalmista karttarakennelmaa siirrettiin juhlavasti yksittäiskuljetuksena auton peräkärrykyydillä Putajan rannan venesuuliin odottamaan lopullista pystytystyötä. Yksittäiskuljetus oli tarpeen karttojen koon takia, jos ei sitten syypääksi laiteta iian pientä kärryä. Lopullista pystytystä odotellessa – lähiviikkoihin sekin saataneen sovituksi. Kuvat kertovat työn etenemisestä jotain (sinne päin).

Palikkapelistä opastetauluiksi.

   

Valmis opastetaulu kuljetusta odottamassa ja välisijoituksessaan.

   

27.8. – 14.9.2021. Opastekartat jälleen askeleen lähempänä pystytystä

Opastekarttaprojekti on edennyt vaiheittain. Tässä ”blogissa” aiemmin on raportoitu Kauppanmäen ja Putajan rannan (jota myös Kylänrannaksi kutsutaan) opastekarttojen valmistelusta ja paikalleen asettamisesta. Kolmas vaihe on viivästynyt, koska teknisesti niihin on tarvittu komponentteja, jotka eivät ole luontevasti olleet valmiina: betonialustat (ovat maanneet puheenjohtajan pihassa jo viime syksystä), tolpat (saatiin hankituksi alkukesällä, kun kartatkin saapuivat), tolppien maalaus (maalarimestari Antti Selivaara pääsi puuhaan elokuun puolen välin jälkeen), kiinnityspohja (laudat toimitti Ahlaisten K-Market puheenjohtajan pihamaalle viikon päivät sitten – nyt on 14.9.). Loppurutistus vaatii vielä timpurintyötä ja paikalleen asennuksen. Niiitä odotellessa – tavoite syyskuu. Tästä lisää, kun on kerrottavaa.

   

Sininen väri on saatu tolppien pintaan. Sivutuotteena intoonnuttiin rakentamaan myös torikylttien kiinnitysjalustat.

 

19.8.2021 Rakkaudella porilaisille – Uusi grilli palvelemaan toritoimintaa

Kaikille grillimakkaran ystäville hyvä uutinen. Kyläyhdistyksen hyvinvointirahan rippeet käytettiin uuden grillin hankintaan. Vanha, sinänsä viekä tehtäväänsä hoitava, osoittautui epäkäytännölliseksi kesän iltatoreja ajatellen, joten pohdintaan laitettiin uuden grillin hankinta. Valintaa tehtiin sekä asiantuntijavoimin että myös vähemmällä asiantuntemuksella, mutta lopputulemana Weberin tuote lienee paikkansa ansainnut. Elokuun iltatorille grilliä odoteltiin. Alkuperäisen tiedon mukaan sen piti olla valmiiksi koottu, vaan ei ollut (sellainen olisi ollut toinen malli). Niinpä puheenjohtaja uhrautuvasti vaivojaan säästelemättä kasasi grillin juuri sopivasti torin alkuun mennessä; kuljetus Ahlaisten K-Marketin palveluna oli vain paria tuntia aiemmin päätynyt puheenjohtajan pihamaalle.

     

Kuvissa: Kokoamisen jälkeinen siivo jäi tämäkin puheenjohtajan harteille. Grilli saatiin kootuksi. Grilli ja grillaaja, Marja-Liisa Harjula taas kerran talkoossa mukana.

19-21.7.2021 Raamitalkoiden kautta uusi opastekartta paikoilleen Putajalla

Toista viikkoa vierähti ja projekti oli jämähtänyt paikallee. Tavanomaisten kesäkiireiden lisäksi hidasteena olivat avovesiuintitapahtuma ja sen jäsrjestelyt sekä Jazz-viikonloppu. Toimeen tartuttiin taas 19.7. ehtoopuolella: kehikon maalaaminen ja puutyöpuhteita ensimmäisenä iltana, seuraavan päivän aamupuolella toisen puolen maalaaminen ja heti kolmantena ”kattotalkoot” lahjoitushuopa kehikon katososaan kiinnittäen. Lopulta kehikko oli valmis siirrettäväksi Putajan pihalta paikoilleen rantatörmällä töröttaviin tolppiin kiinnitettäväksi. Tähän eivät enää talkoolaisten käsivoimat riittäneet, vaan avuksi saatiin puheenjohtajan traktori: sen voimin kehikko kulkeutui paikoilleen ja kiinnitys saatiin tehdyksi. Kehikko oli valmis opaskartan kiinnittämiseen – tämä talkoo oli ohi. Tai ei aivan: seuraavana iltana käytiin liimaamassa ”Olet tässä” punainen piste kartalle, kolmen vierailevan ladyn jo ihastellessa karttaa. Kuvat kertovat tästä projektin osasta lisää.

             Siinä se seisoo!

Seuraavana ovatkin sitten Poikeljärven ja Saaristotien levähdysalueen kartat. Kolmas päätettiin sijoittaa Onnenkoskelle. Tolpat maalarilla ja talkooväki kerää voimia tähän loppuponnistukseen.

11.7.2021 Putajan vanha opastetaulu saa kyytiä ja uusi pukkaa päälle

Helteet ovat jatkuneet kuukauden päivät. Tälle sunnuntai-aamulle oli suunniteltu Putajalle tulevan opastetaulun pohjan kunnostustyö. Kaupanmäeltä poistettu karttapohja todettiin niin hienoksi, että siitä päätettiin tehdä Putajalle tulevan kartan tausta: jalat poikki, huopakatto uusiksi, maalaustyö ja kiinnitys entiseen tolpparunkoon. Hyvään alkuun päästiin – nyt taulu ob jo töpöjalkainen ja vahna huopa poistettu. Mutta, sitten yllätti sade ja homma jäi vaiheeseen. Vanha opastekyltti kuitenkin poistettiin sateessa kärvistellen. seuraavan viikon budjettiin jäi sitten maalaus ja pienet timpurintyöt. Tarpeet löytyivät, kuten moneen muuhunkin työhön, kyläkaupasta.

   

30.6.2021 Torille lisää istumapaikkoja

Hyvinvointihankkeen tavoitteena oli parantaa Syreenitorin viihtyvyyttä ja torikävijöiden mukavuutta. Pientä tyytymättömyyttä on ilmennyt istumapaikkojen vähyyden takia. Aiemmat pari penkkiä ja partiolaisten kahvipöydät tuoleineen eivät ole riittäneet tarpeeseen. Penkkejä on haluttu myös sijoitettavaksi torin eri kulmille, jotta toritoiminnan tarkkailu olisi mahdollista alueen eri kulmilla ja pienissä porukoissa. Sopivasti kesän ensimmäisen iltatorin – karaoketorin – alle saapui kolmen tilatun penkin lasti, jälleen puheenjohtajan pihamaalle; se kun sijaitsee sopivasti torin lähimaastossa. Ulkoisen paineen pakottamana paketit (kuvassa) koottiin pikavauhdilla iltatoria koristamaan ja ensimmäiset istujat pääsivät niitä testaamaan (kuva). Pohdinnan alla on vielä lisätä penkkimäärää kevyillä koottavilla ”lankkupenkeillä” – malli on peräisin Koivuniemen Herrasta (kuva).

      

23.6.2021 Torikoju sapuu

Hyvinvointihankkeeseen liittyvä toinen osio – torille tuleva monitoimikoju – lähestyi toteutumistaan aamuvarhaisella. Kuorma-autokyyti Puistotoimen varastosta Hanhiluodosta oli sovittu toteutuvaksi aamutuimaan, liikkeellelähtö seitsemän maissa ja soitto vastaanottajalle ohjaamaan koju omalle paikalleen torilla. Muuten meni kuten sovittu, mutta vastaanottaja ei muistanut puhelimensa asettuvan hiljaiseen tilaan yön ajaksi. Pari turhaa soittoa, kunnes vastaanottajan mieleen moinen moka – onneksi hyvissä ajoin – muistui. Kuljetus tavoitettiin Lampin risteyksen korvilta ja kahden hengen voimin vastaanottokomitea odotteli kuljetusta Syreenitorilla. Koju on nyt paikoillaan, ehkä pientä balanssointia vailla. Ajatuksena oli maalipinnan ehostus ja syreeniaidan fiksaus, kunhan ajan kanssa toimeen päästään ryhtymään. Jo nykyisellään koju täyttää tarpeensa varastotilana ja mahdollisena vuokrattavana myyntitilanakin. Kuvat kertovat lopputuloksen – ensin narun jatkona Hiabin nokassa ja sen jälkeen sijillaan maankamaralla.

  

Tässä yhteydessä yhdistys kiittää Porin kaupunkia Hyvinvointirahan luomista mahdollisuuksista sekä hankkeen eteenpäin vieneitä tahoja kaupungin organisaatiossa: kojun lahjoituksen järjestäneet, luvituksesta vastanneet ja kuljetuksen junailleet.

 

20.6.2021 Ensimmäinen opastetaulu asennetaan Kaupanmäelle

Komea kesäpäivä. Siitä huolimatta projekti etenee ja ensimmäinen opastetaulu alkaa asentua Kaupanmäelle. Pikakutsunnalla koolle kutsuttu asentajaryhmä lähtee liikkeelle tarvittavat työvälineet koottuaan  kohti Putajaa, josta opastetaulu otetaan matkaan ja suunta kohti Kaupanmäkeä alkaa. Kolmihenkinen iskuryhmä aloittaa taulun asennuksen; apuun oli aamupäivällä haettu käsiä, joita paikalle saatiin tarvitavat kuusi. Apuvälineiksi lopulta löytyi myös kaupan ulkovarastosta siirtolava ja muutama betonilaatta; arvokkaaksi lisäksi tuli myös kaupan nostotrukki, jonka tehtäväksi jäi vanhan opastekyltin nostaminen sijoiltaan, edelleen kuljetettavaksi Putajalle odottamaan uusioköäyttöä. Asennusprojekti etenee:

     

Vanha opastetaulu edusti historiaperspektiiviä vajaan parinkymmenen vuoden takaa. Kartan palveluista vain osa oli edelleen toiminnassa ja lopuillakin merkittäviä muutoksia oli ehtinyt tapahtua. Paikalle osui asennuksen aikana kaupan multakuljetus, jonka purkamiseen käytetty trukki valjastettiin nostamaan vanha opastetaulu sijoiltaan.  Vanha kyltti runkoineen siirrettiin vaihtarina peräkärryyn edelleen kuljetettavaksi Putajalle. Kuvat kertovat lisää:

     

Ahlaisten kylänraittihan edustaa kuttuurihistortiallisesti merkittävää kohdetta. Ideaa mukaillen ensimmäisenä ajatuksena syntyi perustaa Putajalle historiallisten opastetaulujen kuja. Näitä on tällä hetkellä, nyt asennetun ajantasaisen version lisäksi, ainakin pari eri kerrostumaa: tämä, joka poistettiin Kaupanmäeltä (ikää parikymmentä vuotta) ja Putajan rannassa vielä omansa (vähän nurempi, mutta parhaat aikansa nähnyt sekin). Heikkovoimaisin on jo ehtinyt meritien varressa langeta maata kohti ja jäljellä on vain asennuspaikka. Tässä kohdassa järki voitti ja todettiin kierrätysideologian voima. Tuossa kaupanmäeltä poistetussa taulussa on vielä käyttökelpoista alkuperäinen puurunko, joka kunnostetaan uuden taulun kehykseksi Putajan rantaan: vanha oppastetaulu arkistoidaan historiallisena jäänteenä ja raami menee uusiokäyttöön. Projekti jatkuu,

15.6.2021 Torilla tapahtuu

Hyvinvointihanke etenee. Viikonpäivät sitten torikatokseksi tilattu Palram Vittoria 5000 -pakkaus saapui yhdistyksen pihamaata koristamaan. Ennestäänhän siellä on jo opastekylttien betonijalustat. Ilmeisesti Bemarikin vielä pihan perälle saadaan sovitetuksi; tai ehkä ei, koska katoksen asentamista torille vauhditettiin ja siellä se nyt seisoo hoitamassa suunniteltua tehtäväänsä

Puolisen tusinaa talkoolaista aloitti asennushommat illan suussa. Tyypillistähän tällaisille toimituksille on Ikeamainen osien, ruuvien ja mutterien sekamelska, joita sitten antaumuksella sovitellaan paikoilleen yrityksen ja erehdyksen tietä. Asennusohjeet toki auttavat. Asentajaporukassa oli myös insinööriverta, jolloin vaarana on asennusohjeiden hylkääminen tarpeettomana. Tämän tekstin kirjoittaja ei valitettavasti matkan takia päässyt henkilökohtaisesti todistamaan valittua lähestymiskulmaa – ohjeilla vai ilman – kokoamistyöhön. Etukäteisvalmisteluna Youtubesta löytyi asennusanimaatio. Varmaankin se torilla kävi yhtä kätevästi. Pienenä harmina, jota nyt selvitellään toimittajan kanssa, osoittautui, että pakkauksessa oleva naula oli vioittanut yhtä kattolevyä. Se mennee vaihtoon, koska pintavaurio päästää vettä levyn kennorakenteeseen.

    

Lopputulos on kuitenkin hieno – kuten kuvista näkyy. Hyvinvointiprojektin osalta jäädään nyt odottelemaan vielä torikopin saapumista alueelle. Koppihan on luvattu Puistotoimen varastoista ja kuljetus järjestynee ensi viikon puolella.

7.6.2021 Opastekartat saapuneet kylän kamaralle

Opastekarttojen sisältöä on jumpattu kevään mittaan. Palveluita karttapohjaan mahtuu rajallinen määrä, joten kaikki kyläyhdistyksen ”Palveluita”-osiossa olevat yritykset eivät karttaan mahtuneet. Rajaus tehtiin siltä pohjalta, että palvelullla on pysyvä toimipiste ja edes jossain määrin julkisesti tiedossa olevat aukioloajat. Nämä ryhmiteltiin kyläkunnittain ja samaan palvelukokonaisuuteen – esimerkiksi Kaupanmäki – yhdistettiin useita toimijoita. Erikseen Kartassa näkyvät kierrätyspisteet, leikkikentät sekä retkeilyreitti kotineen ja laavuineen.

Palvelut ryhmitettiin kyläkunnittain. Graafisen suunnittelun toteutti Hanna Leino Porin Mainostuotannosta. Kyseinen toimittaja valittiin kilpailutuksen perusteella ottaen huomioon, että yritys on tuottanut opastekylttien aiemmatkin versiot ja sillä oli hallussaan vanha karttapohja. Tätä on suunnittelutyön yhteydessä jonkin verran säädetty ja modernisoitu mm. värimaailman osalta. Lopputulos on hieno.

Viikonloppuna (6.6.2021) kartat saapuivat Ahlaisten kamaralle ja sijoitettiin odottamaan seuraavia toimenpiteitä Putajalle. Oheisessa kuvassa Ahlaisten kyläyhdistyksen hallituksen pj Aki Gröndahl ja Porin Mainostuotannon toimitusjohtaja Harri Hatulainen esiintyvät yhdessä uuden kartan kanssa. Seuraava vaihe on rakentaa karttapohjaan kiinnitysrakenne ja pystyttää ne sijoituspaikoilleen. Tähän talkooseen on vähitellen ryhdytty keräämään sekä henkisiä että fyysisiä voimavaroja. Jälkimmäiseen liittyy erityisesti satakiloluokkaa painavien tolppajalustojen siirto karttojen sijaintipaikalle puheenjohtajan pihamiljöötä koristamasta. Jalustat on nykyaikaa kunnioittaen hankittu kierrätysperiaatteella jo loppusyksystä 2020. Voi olla, että niiden sijaintipaikasta on jo tullut kotona sanomista; no – nyt ne saadaan siirretyksi sinne, minne ne kuuluvatkin. Kunhan toimeen ryhdytään. Edessä saattaa olla jonkin verran timpurityötä, maalausta (tolpat) ja muuta fiksausta.

1.6.2021 Hankkeiden kesäosuuden käynnistyminen

Leader-hankkeen tuotoksista kylällä päästiin  nauttimaan jo talvisydämellä uusien kausivalojen myötä.

 

Aikansa valaistuaan ne on nyt varastoitu odottamaan uutta talvikautta. Hankkeen toinen osa, opastekarttojen uusiminen on edennyt toteutusvaiheeseen. Kevään mittaan on koostettu karttaan tulevat palvelut ja muu karttasisältö yhdessä mainostoimiston kanssa julkaistavaan kuntoon. Opastetaulut sijoitetaan pääosin entisiin paikkoihin: Kaupanmäki, Putajan ranta (Kylänranta), SEO Poikeljärvi, Meritien levähdysalue ja uutena suunnitellaan Kirkon aluetta. Opastekartat ilmestynevät maisemaan alkukesän aikana, jos tuotanto-ongelmilta vältytään. Ja, miksei vältyttäisi.

Hyvinvointirahaa haettiin Syreenitorin toiminnallisuuden parantamiseen. Ajatuksena oli parantaa toimivuutta huonon sään sattuessa sijoittamalla torille kevytrakenteinen katos. Lisäksi tarpeena oli saada alueelle kalusteiden yms. säilyttämiseen soveltuva varastorakennelma. Molempien osalta hankintaratkaisut on tehty: varasto saataneen lahjoituksena Porin kaupungilta ja sen virkaa tulee toimittamaan Porin toriltakin tuttu punainen myyntikoju, tosin kaksiovisena varastoversiona. Koppi toimii toki myös myyntitilana, joka on torikauppiaiiden varattavissa, kunhan varastoituja tarvikkeita sijoitellaan järkevästi tuohon viiden neliön koppiin. Katos on n. 5*3m ja sijoitetaan partiolaisten kahvikioskin vieraan suojaamaan kahvittelijoita sadesäällä ja paahtavan auringon vallitessa (sitä toki toivomme saatavan) myös liialta paahteelta. Katos toimii myös ohjelmallisissa tapahtumissa tarpeellisena sääsuojana.

Hanke edennee vauhdilla: lupamenettelyihin on saatu selvyys ja nyt odottelemme maanomistajalta lupaa rakenteiden sijoittamiselle kaupungin omistamalle alueelle. Perästä näkyy – käykää torilla niin näette, mitä sinne on ilmestynyt. Ei ihan vielä, mutta kohta.