Influenssarokotus Ahlaisissa 8.12. klo 8:30-17:30

THL:n määrittämät ryhmät saavat influenssarokotteen ilman ajanvarasuta Ahlaisten koulun liikuntasalissa keskiviikkona 8.12.2021 klo 8:30-17:30, kulku suoraan liikuntasalin ovista. Mukaan maski ja Kela-kortti.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Tällaisia ryhmiä ovat:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö,
  • Raskaana olevat naiset (rokotuksen saa halutessaan neuvolakäynnin yhteydessä),
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet,
  • Alle 7-vuotiaat lapset,
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat,
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset ja
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (sama talous tai jatkuvasti lähikontaktissa olevat).

Rokotusta varten voi myös varata ajan Porin kaupungin sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai rokotusvarausten puhelinnumerosta 02 623 4360 (arkisin klo 8-14). Puhelinnumero on sama, josta varataan aika kotonarokotukseen.

Porin kaupungin tiedote rokotuksista on sivulla https://www.pori.fi/influenssarokotukset.

Influenssarokotuksia annetaan myös sovitun lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanottokäynnin yhteydessä sekä 6 kk – 6 vuoden ikäisille lapsille ja raskaana oleville naisille ajanvarauksella omassa neuvolassa. Lapsia ja nuoria rokotetaan myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Asiakkaita rokotetaan myös kotihoidossa, ympärivuorokautisissa paikoissa ja vuodeosastoilla.

(Tämän artikkelin teksti on mukaellen kopioitu Porin kaupungin rokotetiedotteesta)