Kesäkauden tapahtumia Ahlaisissa

Ahlainen on tunnetusti kesäpaikkakunta – väkimäärä kesäasukkaiden myötä moninkertaistuu ja elämä muutenkin vilkastuu.

Tapahtumat löytyvät myös tapahtumakalenterista: Kyläyhdistyksen tapahtumakalenteriin on koottu yhdistyksen omaan toimintaan liittyviä tapahtumia, eli sitä kannattaa seurata: https://ahlaistenkylayhdistys.fi/kalenteri/ . Sinne voi myös kuka tahansa lisätä omia tapahtumiaan, joista on hyvä kylällä liikkuvien olla tieetoisia. Ne tulrvat tarkastyuksen jälkeen näkyviin kalenterissa.

Maistongin kesäkausi päättyy lauantaina 2.9.2023 – talkooväkeen mahtuu porukkaa

Maistonki nostettiin juhlavasti kesäpaikalleen 17.6.2023. Siinä se on seisonut näihin päiviin saakka kylänraittia komistamassa. Kesä taittuu kohti syksyä, tai kaipa se syyskuun alussa jo sitä on. Maistonki siirretään talviteloille – puretaan ja varastoidaan – lauantaina 2.9. klo 10. Tervetuloa talkooväen jatkoksi tai muuten vain tapahtumaa katsastamaan.

Ja mitä tapahtui?

Perinteinen talkooväki oli paikalla. Traktorin voimat oli tällä kertaa valjastettu Akin lava-autoon. Hyvin sekin toimi vastapainona kaadettavalle maistongille. Hilut irti – kokoamisohje on kuvattuna kevään nostotapahtumassa ja keväällä edellytykset saaada maistonki jälleen (vähintään suunnitellussa hahmossaan) kylänraitin koristeeksi on olemassa. Tapahtuma dokumentoituna:

   

   

   

Siinä dokumentti toteutuneesta: Maistonki riisumisvalmiina. Veturi. Kantaminen kotiseutumakasiinin pihalle ja lopputulos – maistonki killumassa seinällä kevättä odotellen.

Talven mittaan, viimeistään keväällä pitänee paneutua pienimuotoiseen restaurointityöhön sekä inverstoida uusiin kiinnitysruuveihin. Nykyversiot taitavat olla peräisin miljoonalaatikosta, koska jokaisen ruuvipää osoittautui vaativan erilaista ruuvauspäätä. Euro ruuvikauppaan helpottaa t’ätä murhetta. Itse salko ja koristeosatkin vaatinevat uutta maalipintaa.

Kotiseutumakasiinin maalaustalkoot jatkuvat 13.8.2023 klo 12 alkaen

Hyvällä rynnistyksellä päästiin maalaustyössä alkuun heinäkuun alkupuolella. Puolen tusuinan talkoolaisen, nosturin ja maalaustelineiden voimin hankittu punamultamaali saatiin sudituksi seinään. Pitkään auringossa ja sään armoilla paistatelleen makasiinin seinän imukyky osoittautui odotettua suuremmaksi ja toki talkooväen päivätyölle tuli raja vastaan. Nyt otetaan uusi ponnistus. Maalia on hankittu lisää ja tavoitteena on saada maalaustyö valmiiksi.

Ilman talkooväkeä tämä ei onnistu. Siispä joukolla mukaan talkoisiin. Omia maalausvälineitä voi ottaa mukaan. Talkootarjoiluakin on luvassa.

 

Tältä se jälki näyttää edellisen talkoon jäljiltä. Suunnilleen puolet rakennuksesta on maalailtu ja toinen puoli odottaa käsittelyä. Syksyn aikana tarkoituksena on myös pellittää kuvassa näkyvän kuistiosan katto.

SÄÄVARAUS!

Metsäkirkko Kitukoskella sunnuntaina 13.8.2023 klo 14.

Meri-Porin seurakunta järjestää yhteistyössä Ahlaisten Metsästysseuran kanssa Metsäkirjkon Kitukosken laavuaöueella. Mukana Petra Pohjanranta, Anne Saarinen ja Terhi Räty. Ahlaisten Metsästysseura kahvittaa ja tarjolla on myös grillimakkaraa.

Pieni yösoitto perjantaina 11.8.2023 klo 22.

Elokuiseen iltaa kuuluu perinteinen ”Pieni Yösoitto”. Järjestäjänä on Satakunnan soitannollinen seura ry yhteistyössä Meri-Porin Seurakunnan kanssa. Pieni yösoitto Ahlaisten kirkossa 11.8.2023 klo 22. Ohjelmamaksu käteisellä  10 EUR.Ohjelmassa musiikkia: Albeniz, H Berlioz, J. Haydn, W.A. Mozart, ja M. Skorik.

Kesän kolmas iltatori 9.8.2023 klo 18-21

Kesätorien sarja jatkuu. Kesän kolmas iltatori pidetään keskiviikkona 9.8.2023 klo 18 alkaen. Ohjelmassa tavan mukaan Jukka Paloheimon isännöinä karaoke, kahvikioskista saa kahvia ja kastettavaa ja grillikin lämpiää, ettei tarvitse viettää iltaa nälässä. Myyjäkattaus näkyy paikan päällä Myyjille ilmaiset toripaikat.

Tori valmistautumassa illan tapahtumaan

   

Ahlaisten Markkinat ja Ahlaisten Äijän / Ämmän julkistus

Ahlaisten Urheilijoiden vuosittainen Ahlaisten Markkinat on jälleen täällä. Tapahtumapaikkana on Ahlaisten koulun piha-alue ja tarjolla on jos jonkinlaista myytävää ja tapahtumaa, ruokaa ja kahvitusta. Parasta kaikista on tietysti se, että paikalle saapuu tavan mukaan runsaasti tuttuja, joita ei joka päivä kylän traitilla tapaa.

Ahlaisten Äijä / Ämmä julkistetaan markkinoiden yhteydessä. Juhlakalu saapuu seilipaatissa paikalle kulkueessa klo 13. Lisää tietoa tämän vuoden valinnasta on saatavissa tietysti markkinapaikalla ja markkinapäivän jälkeen tällä www-sivustolla.

lltatori ja Liikuntatapahtuma Syreenitorilla 19.7.2023 klo 18-21

Iltatori: Karaoke, laulattajana Jukka Paloheimo. Kahvittelua ja tuttujen tapaamista. Torikauppiaita paikalla. Ilmaiset toripaikat.

   

Liikuntatapahtuma: Porin kaupungilla on käynnissä hanke, jonka tarkoituksena on lisätä  liikuntaharrastusmahdollisuuksia. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret, mutta osallistua voivat kaikki ja kaikenikäiset. Iltatorilla teemana ovat sauvalävely, fatbike-pyöräily (pyöriä on mahdollista kokeilla) sekä kaupungin tarjoamien liikuntamahdollisuuksen esittely.

Tapahtunutta: (1) Toriväkeä (2) Karaoke – laulaja ja lautattajat (3) Lasten temppurata (4) Läskipyörät odottelemassa testaajia (niitä riitti).

(1)    (2) 
(3)     (4)

Makasiinin maalaustalkoot 2.7.2023 klo 9 alkaen

Kotiseutumakasiinin kunnostus jatkuu. Maalaustalkoot pidetään 2.7.2023 klo 9 alkaen. Kahvia ja kastamista. Omat pensselit mukaan.

Tervetuloa talkoisiin! SÄÄVARAUS!

Kuten kuvasta näkyy, rakennus on maalin tarpeessa. Piha toki on jo kuvaa paremmassa kuosissa viime vuoden pihatalkoiden jäljiltä. Kunnostus jatkuu myöhemmin kuistin katon pellityksellä ja rappusten kunnostuksella sekä sisätöillä. Mitä on saatu aikaiseksi – seuraa hankeblogia.

Tiekirkko – Ahlaisten kirkko avoinna 26.6. – 31.7.2023

Ahlaisten kirkko on avoinna 26.6.-31.7.2023ma-pe  klo 11-16. Oppaana Dora Aro. 

Juhannuspeli 24.6.2023 klo 14 alkaen Ahlaisten urheilukentällä

Lastentapahtuma klo 14:00, lasten ottelu 14:15 ja ystävyysottelu 15:00 alkaen. Perinteinen 38. juhannuspeli jälleen Ahlaisten urheilukentällä. Runsaaasti oheisohjelmaa. Lisää tietos ja asian tiimoilla käytyä keskustelua juhannuspelin facebook-sivulla.

   

Joukkueet ja runsas yleisö tapahtumapaikalla-

Iltatori 21.6.2023 klo 18-21

Karaoke, laulattajana Jukka Paloheimo. Kahvittelua ja tuttujen tapaamista. Torikauppiaita paikalla. Ilmaiset toripaikat.

Ilpo Lehdon taidenäyttely Ahlaisten kirjastossa

Ilpo Lehdon taidetta on esillä Ahlaisten kirjastossa 6.6.-30.8.2023.

Syreenitori

Syreenitorin kesäkausi on täydessä vauhdissa. Tavanomaisten lauantaitorien lisänä käynnistyy kolmen iltatorin sarja: keskiviikot 21.6. , 19.7. ja 9.8.. Iltatoreilla myyntipaikat ovat ilmasia ja vaihtelevaa ohjelmatarjontaa on luvassa. Tavanomaisista toripäivistä poikkeavat juhannistori juhannusaattona, markkinaviikonloppuna (Ahlaisten markkinat) syreenitorilla ei ole toimintaa, samoin kuin Noormarkun markkinoiden aikaan.

Maistongin pystytys

Maistonki pystytettiin kirkkoaukiolle 17.6.2023 klo 9 alkaen. Pystytys tapahtui talkooväen voimin ja nyt maistonki koristaa kylänraittia kesäkauden.

(1) Talkooväkeä  (2) Kranssit a’la Kristiina   (3) Köysien irroittelu  (4) Siinä äse seisoo

(1)    (2)  

(3)   (4)   

Avoimet kylät

Ahlaisten kyläyhdistys osallistuu Satakylät ry:n Avoimet Kylät -tapahtumaan lauantaina 10.6.2023. Yhdistyksen oma toiminta keskittyy Syreenitorille ja ympäristöön. Valtakunnalliset tapahtumasivut on avattu osoitteessa www.avoimetkylat.fi. Satakylät ry:n Satakunnan alueelliset sivut ovat osoitteessa https://www.satakylat.fi/avoimet-kylat/ .

Ahlaisten kyläyhdistyksen yhteistyössä järjestämät tapahtumat: Tori auki klo 9-13, Lippukunta Ahlaisten Ankkureiden torikahvila. Uotilan Wanha Navettakahvila klo 10-13, Kirkossa avoimet ovet ja opas paikalla klo 10-13.Vaaksin historiallinen pihapiiri (Keikvedentie 5) avoinna klo 10-13, vapaa pääsy.

Muualla tapahtuvaa

Maksa jos jaksat -penkojaiset. Lauantaina 10.6.2023 klo 10-18 Kerttulankuja 2. Tule siis penkomaan valikoimaa ja maksa jos jaksat tai vie mukanasi ns. uloskantohintaan. Kirppari löytyy pihaltamme osoitteesta Kerttulankuja 2. Viethän tavaraa vain merkityltä alueelta. Ilmoitus: https://www.facebook.com/events/kerttulankuja-2/maksa-jos-jaksat-penkojaiset/1277013622908893/

Lähdekorven pihassa lauantaina 10.6.2023 klo 10-14. Pihakirppis, kahvila ja poni-talutusratsastustaKeikvedentie 97.