Kissojen leikkaustempaus Ahlaisissa lauantaina 5.2.2022

Uutinen on muokattu Porilaine-lehden 20.1. artikkelista tiedotemuotoon tälle sivustolle, kirjoittajan omalla pohdinnalla täydennettynä. Jotta kirjoittajan suhde kissoihin tulisi selväksi, niin perheeseen on yli neljänkymmenen vuoden ajan kuulunut muutama kissa (kerrallaan), kolmen sukupolven verran; tälläkin hetkellä niitä perhepiirissä hyörii kolme.

Aika ja paikka: Lauantai 5.2.2022 Lamppi, Isoahteentie 29.

Hinta ja järjestelyt: Poikakissa 55 EUR, tyttökissa 100 EUR; samalla voi hankkia kissalle kolmoisrokotuksen 10 EUR ja Rabies-rokotuksen 5 EUR hintaan. Järjestäjä lahjoittaa kissoille mikrosirun, K-Market Ahlainen tarjoaa rokotukseen tuleville ruokalahjoituksen. Leikkaukseen varattava aikaa poikakissalle puoli tuntia ja tyttökissalle yksi tunti. Kissan oltava vähintään viiden kuukauden ikäinen tai kilon paininen.

Järjestäjä: Ystävä Rakkahin Oy, eläinlääkäri Päivi Kariaho ja joukko vapaaehtoisia avustajia.

Ajanvaraus: probono@ystavarakkahin.fi; www.ystavarakkahin.fi

Leikkaamattomat kissat aiheuttavat ympäristössään monenlaista harmia: villinä elävät kissat lisääntyvät hallitsemattomasti, kotikissat saavat ei-toivottuja pentuja ja juoksuaikana ongelmaksi koetaan kissojen aiheuttamat haju- ja äänihaitat. Tämä puolestaan saattaa johtaa vihamielisyyteen kissoja kohtaan, mikä ei ole mistään näkäökulmasta perusteltua. Kissanomistajan velvollisuus puolestaan on huolehtia vastuulleen ottamastaan luontokappaleesta ja pyrkiä takaamaan sen hyvinvointi. Mikäli kissaa ei aio pennuttaa, on se syytä leikata. Operaatio on pieni ja vaivaton, niin omistajalle kuin kissallekin. Se taas luo edellytykset molempien osapuolten hyvinvoinnille ja pitkälle yhteiselämälle. Vapaana elävien kulkukissojen osalta tilanne tietenkään ei ole näin yksinkertainen; näitäkin on kylällä loukutettu ja leikkautettu. Nyt tähänkin on mahdollisuus, jos villiintyneitä kissoja liikkuu nurkissa ja haluaa tehdä hyvän teon näille naapuruston asukeille.

Tee siis hyvä teko kissallesi tai lähipiirissä asustavalle villikissalle (ja itsellesi). Nyt on vaivatonta saada hoidetuksi kissan keväthuolto – leikkaus, rokotuspaketti (rokotuspassilla) ja sirutus – kotikulmilla.Lue lisää Porilaine 20.1.2022 lehdestä, sivu 17.

(Lehden artikkelista koonnut ja muokannut Hannu Jaakkola)